Tidningen SuperPLAY går i graven

Det var väldans vilken massa trista nyheter det skulle komma på kort tid då. Först lägger Grin ner och sedan kommer nu beskedet om att speltidningen Super PLAY lägger ner. Det här är enligt uppgifter från resume.se.

Som ”gammal journalist” tycker jag att det är extra trist att mångfalden och konkurrensen inom speltidningsbranschen nu minskar. Det är ju ändå så att reportrar och tidningsledningar brukar prestera bättre material när det finns en konkurrenssituation.

Anledningen till att tidningen lägger ner är att förlaget Hjemmet Mortensson helt enkelt ska spara och hela 15 tjänster varav tre tillhörde Super PLAY. Trist trist trist.

Annonser

Publicerat på augusti 17, 2009, i Spelsnack och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. hmm måste säga att jag aldrig gillat tidningsformatet för spelnyheter.. på den gamla goda tiden när man körde C64/amiga fanns det fog för det pga dyrt och dåligt internet 🙂 men nu 2009 känns det som internet istheshit 🙂

 2. Riktigt tråkigt! Var en aktiv läsare av Super Play och tyckte de en hel del bra sektioner som t.ex. Gränslöst.

 3. Riktigt tråkigt tycker jag.
  Jag är en av de anhängarna som faktiskt tycker att tidningar är bra att ha. Att sitta och läsa långa artiklar på internet gillar jag inte så mycket.
  Då tycker jag det är goare att sitta och läsa en papperstidning.

  Så det var synd att de lägger ner tycker jag men man kan ju hoppas att de nu gör plats åt någon annan tidning att etablera sig istället.

  Och nu kanske det blir dags att prenumerera på Level för att visa att det fortfarande finns människor som bryr som om pappertidningar.

 4. Styrbjorn: Håller med om att internet is the shit, men jag får nog hålla med Peter om att det är skönare att läsa långa artiklar i tidningar. Dessutom är jag en sådan människa som älskar magasin-formen. Kanske för att jag brukade jobba som redaktör och tidningsredigerare 🙂

  Ja det är riktigt trist att de lägger ner. Samtidigt känns det som om det är väldigt kreativa människor som ligger bakom tidningen och jag skulle inte bli förvånad om vi får se någon eller några av dem tillbaka i leken med ett nytt koncept.

 5. Fair enough 🙂 mjo alltid synd när saker läggs ner men humm jag minns gamla C64 åren då hade jag högvis med tidningar. Tror Tom jag har kvar en gigantisk hög i en låda på vinden 🙂 nej bättre ordning att ha allt på nätet ist 😉 men alla är vi olika 🙂

 1. Ping: Super Play går i graven « Nibelung Valesti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: